6 Δεκεμβρίου 2007

sorbet λεμόνι

Λάβετε  μουσική σύνθεση που αν την έχεις δει live αξίζει όσο κι ένα άρωμα, notte di lucce, nights in white satin, in italiano.

Συνοδέψτε τη με sorbet λεμόνι.







Sorbet λεμόνι λοιπόν, χωρίς ασπράδι αυγού και ολιγοθερμιδικόν. Σε αυτή τη συνταγή εγώ χρησιμοποιώ ξανθή ζάχαρη γιατί...έτσι μου αρέσει, αλλά, επηρεάζει το χρώμα του sorbet. Aκόμη χρησιμοποιώ στο σιρόπι αρκετά φύλλα φρέσκιας μέντας για τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες και για την πιπεράτη γεύση της. Εσείς, αν θελήσετε να τη φτιάξετε θα προσαρμόσετε τα παραπάνω στα δικά σας γούστα γιατί...έτσι σας αρέσει!

υλικά




- το χυμό από ½ κιλό ζουμερά λεμόνια
- το χυμό ενός πορτοκαλιού
- 1 δοσομετρική κούπα (ξανθή;) ζάχαρη
- 1 δοσομετρική κούπα νερό
- 6-7 φύλλα φρέσκιας μέντας
- το ξύσμα ενός λεμονιού


ετοιμασία




- με τη ζάχαρη, το νερό, τα φύλλα της μέντας και το ξύσμα φτιάχνουμε ένα σιρόπι. Το αφήνουμε να βράσει το πολύ 5 λεπτά.
- αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και αφαιρούμε τα φύλλα της μέντας
- στύβουμε τα λεμόνια και περνάμε το χυμό από ψιλό σουρωτήρι
- αναμιγνύουμε τα 2 μίγματα
- όσοι & όσες έχουν παγωτομηχανή δεν έχουν να νοιάζονται για τίποτα. Βάζουν το μίγμα στο μηχάνημα και κάθονται.
- οι υπόλοιποι, θα βάλουμε το μίγμα σε ένα μεταλλικό σκεύος και θα το τοποθετήσουμε στην κατάψυξη.
- μετά από μια ώρα χτυπάμε το sorbet με ένα μίξερ χειρός.
- το αφήνουμε 2 ώρες και επαναλαμβάνουμε.
- το αυτό μετά από 3 ώρες.
- μου φαίνεται θα πάρω παγωτομηχανή..
- σερβίρουμε το sorbet σε ψηλό ποτήρι, διακοσμούμε με φύλλα μέντας.