22 Δεκεμβρίου 2006

Coco-Choco-cake

αμαρτωλό κέικ με καρύδα



(τα υλικά της αμαρτίας, δίνονται σε δοσομετρική κούπα των 250ml)






για το κέικ
~3 κούπες αλεύρι μαλακό ΒΙΟ
~1 ½ κούπα ζάχαρη ΒΙΟ
~¾ της κούπας ηλιέλαιο ΒΙΟ
~4 αυγά
~¾ της κούπας γάλα καρύδας
~¼ της κούπας Batida De Côco
~μερικές σταγόνες εσάνς βανίλιας
~1 ½ κούπα τριμμένη καρύδα
για το κάλυμμα της αμαρτίας
~125 γραμμάρια κουβερτούρα bitter
~2 κουταλιές της σούπας Batida De Côco
~λίγο γάλα καρύδας
~τριμμένη καρύδα
η εκτέλεση της αμαρτίας
~Χτυπάμε στο μίξερ όλα υλικά κέικ -εκτός από την καρύδα- για 4 λεπτά.
~Προσθέτουμε την καρύδα -απαλά και με χάρη- στο μίγμα του κέικ.
~Βάζουμε το μίγμα σε βουτυροαλευρωμένη φόρμα και το ψήνουμε (ανάλογα το φούρνο) στους 160- 170 βαθμούς για 1 ώρα.
~Ξεφορμάρουμε και περιμένουμε να κρυώσει.
~Σε bain marie λειώνουμε την κουβερτούρα. Μόλις λειώσει προσθέτουμε την Batida De Côco και γάλα καρύδας τόσο, ώστε να πάρουμε μια γυαλιστερή, βελουτέ σως.
~Περιχύνουμε με τη σως το κέικ. Χρησιμοποιούμε όλη τη φινέτσα μας.
~Ρίχνουμε πάνω στη σως, όσο είναι ακόμη χλιαρή, τριμμένη καρύδα. Παίρνουμε έτσι ένα λοφίσκο σοκολατοχιονισμένο.
~Καταναλώνουμε τον λοφίσκο. Δεν κάνουμε μέτρηση χοληστερίνης μετά την κατανάλωση για να μην πικραθούμε. Γιατί να κάνουμε άλλωστε, όλες & όλοι είμεθα κάτω των εικόσι πέντε...Στην απίθανη περίπτωση που βρεθεί κάποιος γηραιότερος καλό είναι να γνωρίζει ότι η καρύδα, το γάλα και το λίπος της περιέχουν κορεσμένα λιπαρά που έχουν ίδιες επιπτώσεις με τα ζωικά τοιαύτα. Ας μην προσφέρουμε αφειδώς λοιπόν το κέικ αυτό σε ηλικιωμένους και πεθερικά εκτός κι αν έχουμε άλλα σχέδια για το μέλλον τους